Belgian Beatbox Championship

Het Belgisch Kampioenschap Beatbox 2016

Belgian Beatbox fan page

Facebook event page

 

[line_heading_two]LIVESTREAM[/line_heading_two]

[line_heading_two]INFO[/line_heading_two]

Het BK Beatbox is aan zijn 7e editie toe, welke zal doorgaan op 8 oktober in het cc L’armillaire in Jette (Brussel). 16 deelnemers nemen het tegen elkaar op tot er één overblijft. Nieuw dit jaar zijn de TAG teams waarbij twéé beatboxers, in plaats van één, de ring ingaan gaan en hun krachten combineren om hun tegenstanders te overtreffen.

Beatbox, u kent het wel: Het is de kunst om klanken, instrumenten en muzikale ritmes na te bootsen door enkel gebruik te maken van je lichaam en mond. Mits wat creativiteit kan u het ongetwijfeld ook. Het verschil hier is dat de deelnemers jarenlang hebben geoefend om een waardige tegenstander te worden in de zogenoemde battles. Daar nemen twee deelnemers het tegen elkaar op en beslist de jury op vlak van ritme, stijl, techniek, presence en originaliteit wie door mag naar de volgende ronde. De uiteindelijke winnaar van de avond mag dan onze driekleur gaan verdedigen op het wereldkampioenschap.

Dit jaar hebben we het genoegen 5 juryleden te verwelkomen, elk nationaal kampioen in hun land; Zhang Ze (China), Kim (Frankrijk), Slizzer (Oostenrijk), Bellatrix (Verenigd Koninkrijk) en onze eigen Big Ben, die in 2013 en 2014 aan de haal ging met de kampioenstitel.
Dit jaar zie je hem dus niet tussen de deelnemers, maar traditiegetrouw zullen uiteraard ook de jury een showcase geven.

 

 

[line_heading_two]BICOMMUNAUTAIR EVENEMENT[/line_heading_two]

Het BK Beatbox is een bicommunautair evenement georganiseerd door Phatmark Collective vzw en Alerte Urbaine asbl die zowel in de zaal als op het podium de Vlamingen en Walen vertegenwoordigen.

In het kader van:
CULTUREEL SAMENWERKINGSAKKOORD VLAAMSE GEMEENSCHAP EN FRANSE GEMEENSCHAP

 

 

[line_heading_two]VIDEO Battle finale 2014[/line_heading_two]

 


[line_heading_two]LOCATIE[/line_heading_two]

Adres :

L’ARMILLAIRE / BLVD DE SMET DE NAEYER, 145 1090 JETTE – BRUSSEL

*Het aantal plaatsen is gelimiteerd. Elke uitgang is definitief de dag van het evenement.

Openbaar vervoer:
Met de tram: Tram 19 (Lenoir), 51 (Woeste),
Met de trein: Station van Jette


 

 

[line_heading_two]IN SAMENWERKING MET[/line_heading_two]

 Beeldmerk-Goud
fwbwhite

phatmarkwhite