PHATMARK CYPHER TIME

PHATMARK CYPHER TIME INVITES

Phatmark nodigt tal van Belgisch talent uit om met ons te cypheren en biedt hen de mogelijkheid om wat extra promo te maken voor aanstaande projecten en releases. Waarom? Omdat we geloven dat we één grote familie zijn en vinden dat hiphop in België ongelofelijk ondergewaardeerd wordt! Het talent zit overal en de kwaliteit stijgt zienderogen ! We zitten met ons collectief in diezelfde stroomversnelling en willen hiermee ook ons steentje bijdragen!

Bekijk hieronder alle episodes of download de Phatmark Cypher Time: Visite Vol. 1 CD!

Een concept van Phatmark Collective & Oh Snap Grfx

08

Mc Powa Hed dropte in 2008, samen met deejay Mauz de EP “Power en de Mauz”. Het duo deed heel wat samenwerkingen, rockte tal van podia en verbaasde op meerdere muziekwedstrijden. Verbazen deden ze opnieuw met hun  debuutplaat “The Golden Sound of Power Ende Mauz”. Powa verklapte dat er wordt gewerkt aan een tweede album. Dus binnenkort meer uit het Waasland!

https://www.facebook.com/Power-en-de-Mauz

Dzjiesus, afkomstig uit Wilrijk en nu gevestigd in Melsele, is onmogelijk kort en goed te beschrijven. Actief sinds 1994 als lid (lees: mc, producer en/of zanger) van o.a. Nature Provides, Belgas Loucos en de live-band ‘The Fonktions’. Daarnaast is de lijst van samenwerkingen binnen de Vlaamse scene groot. Tegenwoordig is hij helemaal vertrouwd met de poetry-slam, check “Eigen Wolk Eerst”, en altijd down voor een pintje en een raptje!

https://www.facebook.com/Dzjiesus/

Batteraaf, geboren in Riemst, heeft tal van projecten op zijn naam staan. Hij was eerst actief als Engelstalige mc (met o.a. Rhymedealaz, Wolfface, Legends of Greytown,…) maar startte in 2011 met zijn eerste Nederlandse (lees: Limburgse) album “Woorden komen vet” een nieuw hoofdstuk. Hij slaagde erin Stijn Meuris te strikken voor een refrein op de track “De Tijd Van Toen”. Deze zomer kregen nog we “Vandaag” te horen, de single van het aankomende mini-album ‘Dagen als deze’. Die komt uit in Februari onder het Naturall Productions label.

http://www.batteraaf.be

___________________________________________________________________________________________________________07

De Mechelse hiphopgroep PT CREW bestaat uit Shockproof, Slome, Wanna en Tumult, aangevuld met DJ Funkamentalist. Met 3 albums op hun naam, n.l. “Plannen op Termijn”, “Plantrekkers” en “Musica Caliente” zijn ze een vaste waarde geworden binnen de Vlaamse Hiphop. Ze touren momenteel alle podia af met een vijfkoppige liveband! Shockproof vergaarde doorheen de jaren naam en faam als battle-cat en bevestigde zijn artistieke waarde met zijn eerste solo-EP “Controverzen” uit 2008 en zijn nieuwe wapenfeit in 2013: “Versterking”.

http://ptcrew.be/

https://www.facebook.com/Shockproofmusic

___________________________________________________________________________________________________________

06

Masta Pí is een hardcore mc afkomstig uit Luik en lid van “Collectif Opak”, die er niet voor terugdeinst eens grappig uit de hoek te komen! Na “L’arme à l’oeil” en “Dénominateur Commun”, twee succesvolle albums met “Opak”, bracht hij zijn eerste soloalbum “Les sens s’enflamment” uit. We mogen nog veel meer madness van Mr. Pi verwachten!
https://www.facebook.com/mastapi.opak

Sixo is een jonge mc uit Luik en deel van rapformatie “Dope ADN”. Tot op heden brachten ze reeds drie tapes en verschillende clips op de markt. Binnenkort komt de vierde plaat uit, so keep your eyes on “Dope ADN”!!
http://www.facebook.com/dopeadn

Fonix is deel van de beloftevolle crew “Indocile” die in 2012 het album “Un grain de sel avant l’éclosion” op Luik losliet. Ze brengen begin 2014 een nieuwe tape uit ! Fonix, broer van Baloji, en de crew zijn te volgen op Facebook, Tumbler, Youtube, … .
http://www.facebook.com/indocileofficiel

Fakir is een rapper uit Nijvel met Marokkaanse roots. Voor zijn album “Chant de Visions” werkte hij samen met “K2OL” en heel wat guests! In september komt deze getalenteerde mc uit met “Les Moyens Du Bordel”. Je vindt hem op Facebook onder de naam “Fakir Offish’Hall”.
https://www.facebook.com/khaled.fakir

L’Hexaler is een onafhankelijke mc afkomstig uit Seraing en komt eind 2013 – of om het met zijn woorden te zeggen “héél binnenkort” – uit met z’n nieuwste project: “L’Hexalourd Chapitre 1: à l’heure qu’il est” waarvan reeds één clip te vinden is op Youtube. Hexaler is on a quest !
https://www.facebook.com/hexaler.hexal

Tonino, afkomstig uit Namen maar tegenwoordig te spotten rondom het Brusselse met de crew “Trafiquants d’Art”. Zijn album “Au prix de l’eau” uit 2012 is gratis te downloaden maar check zeker ook zijn zijn nieuwste album “Les cieux en face des trous”, in samenwerking met producer “Le Seize”. Allemaal heel dope!
https://www.facebook.com/toninofficiel

SPECIAL THANKS TO DJ SONAR
https://www.facebook.com/SONARTHENEWPLANET

___________________________________________________________________________________________________________05

Onze Zaak bestaat uit mc’s “Peter Parker” en “Ikke”, ze worden bijgestaan door “DJ Baze”. Deze hongerige Genkse hiphoppers zijn al sinds eind jaren ‘90 actief en dat is er duidelijk aan te horen. Eind 2012 brachten ze nog de EP “Ongetiteld/Onze titel” en ze wisten ons vandaag te vertellen dat er volop aan een nieuwe wordt gewerkt!
https://www.facebook.com/OnzeZaak

Chaz & Djalu zijn twee mc’s uit Genk. Bij hen staat de ‘mood’ centraal: “Die mood zetten we dan in een jazzy, funky, rouw of melancholisch jasje”. De nummers “Los” en “Jonge Herten” werden alvast goed ontvangen!
http://chazdjalu.bandcamp.com/

Jones is een jonge mc uit Houthalen. In Januari bracht hij de EP “Het begin van een nieuw einde” uit onder het Limburgse label “LavidaLoca Belgium”. Check zeker de videoclip van “Code Rood”!
http://soundcloud.com/lavidaloca-belgium

___________________________________________________________________________________________________________04

Madsin aka Johnny Favorite is een “Rugged & Raw” mc en beatmaker afkomstig uit Oostende met een “straight in your face” mentaliteit! Zijn videoclip “Creep” haalde de derde plaats in het “London Independent Film Festival” en na zijn clip “Propaganda” (Ft Spok.) was zijn fanbase zondermeer gebouwd! Na zijn “66Sick” CD en acteer prestaties op verschillende niveaus komt deze zomer zijn nieuwe EP “Back From Saturn” online! Verwacht jullie aan een hoge dosis hardcore lyrics, crazy beats en madness!!
http://www.madsin.be

Ozi One is mc/producer en één van de Brugse pioneers op het gebied van Engelstalige oldschool hiphop! Als lid van o.a. “Metaphora” en “Members of Marvelous” bracht Ozi reeds verschillende tapes op de markt! Sinds kort is hij aangesloten bij het “Damp Oord Collectief” en is hij actief als host-mc bij “Forward Fever”. Eerder dit jaar kwam zijn album “The meaning behind” reeds op de markt en van deze oldschoolhead kunnen we nog veel meer verwachten de komende jaren!
https://soundcloud.com/ozi-one
https://soundcloud.com/damp-oord

G-Saw is een jonge mc/zanger, afkomstig uit Oostende. In zijn muziek reflecteert hij zijn frustraties over het dagelijkse leven en vindt zo zijn rust in het soulfull, funky hiphopmilieu. Eerder bracht hij al twee tapes op de markt: “The G-saw massacre” en “Lyrical Avenue”. Op 20 augustus 2013 komt zijn nieuwe EP uit: “Sky is the limit”. Keep your eyes on G-Saw!
https://www.facebook.com/GSAWofficial

Senz aka Senzilla is mc/beatmaker en ex-member van het Brugse “Nuff Said”. Na twee dope albums (“Regenesis” & “Vis Viva”) en enkele solo features op albums van o.a. “L-Tones” en “Soul T” is het tijd om aan een solo album te werken! Get ready !!
https://soundcloud.com/senzilla

___________________________________________________________________________________________________________03

Equal is een vrij jonge en beloftevolle mc. Het afgelopen jaar bracht hij enkele nummers uit op Soundcloud waar wij enorm van onder de indruk waren. Alles gebeurt in samenwerking met “Brecht”(Da Madcats), een zeer talentvolle en eveneens jonge beatmaker! Naast het maken van muziek is mc Equal ook organisator van diverse events in het West-Vlaamse Kuurne. Op 7 september 2013 vindt het volgende event plaats: “A Day Of Hiphop”! En ja, zoals de titel reeds verklapt, komen alle elementen van de cultuur hier ter sprake! Check alvast de eventpage voor meer info!
https://soundcloud.com/dampkotproducties/
https://www.facebook.com/events/1383203201891415/
Illusive is een Engelstalige mc en beatmaker afkomstig uit Moorslede, West-Vlaanderen. Hij werkte reeds samen met verschillende artiesten waarvan zijn laatste werk valt te bewonderen onder de naam: “Gemaakt op eigen bodem” door Hush. Binnenkort komt hij met een soloalbum op de markt. So keep your eyes on Illusive!!
https://soundcloud.com/illusive4real
Hush is afkomstig uit het West-Vlaamse Ieper en hij bracht recent zijn eerste EP – “Gemaakt op eigen bodem” – uit! Zijn unieke stem, teksten en knallende beats (gemaakt door Illusive), zorgen voor een prachtig totaalconcept! Een voorproefje van dit project vindt u alvast op zijn Soundcloud. Voor een fysiek exemplaar neem je best even contact op met Hush of Illusive via mail óf Facebook.
https://soundcloud.com/hush-9

Rah
 is een West-Vlaamse femcee, geboren aan de kust en woont al enkele jaren in Ieper. In de booth van Dj Tactile (Wudub/Influenzacrew) werd haar eerste track geproduced: “Nietn da verandert”, op de classic instrumental van Common: “Orange Pineapple Juice”. Dat was het startschot voor enkele solotracks en een reeks dikke collabos. Een EP is in de maak en het wordt een staaltje van oprechte hiphop met een donkere twist.
https://soundcloud.com/rah-6
___________________________________________________________________________________________________________02

De Lenterebellen zijn een internationaal collectief met leden uit zowel België als Nederland. De crew bestaat momenteel uit Samme, Kanbier, T-Loc, Harold, Elokwenz & DJ Freddie D: een mix van dialecten over de taalgrenzen heen geeft deze jongens een uniek karakter.
In maart 2013 kwamen T-Loc & Samme met de “Revolutie Tape” op de markt! Dit album bevat 9 nummers en is de eerste officiële release binnen het Lenterebellen Collectief. Eigen meningen, gevoelens en persoonlijke gebeurtenissen met een knipoog naar de underground hiphop in Vlaanderen zijn de leidraad van dit project. Het album kan je beluisteren op Bandcamp, een fysiek exemplaar kun je bestellen via de Rebellen zelf.
http://lenterebellen.bandcamp.com/
www.facebook.com/lenterebellen
___________________________________________________________________________________________________________01
Aminah, Que, Jaja, Connard, Samoerai & Vorre bijten alvast de spits af van dit seizoen!Aminah: Deze beloftevolle zangeres en femcee werd onder de vleugels genomen door Jayeness en trad het laatste jaar meermaals met hen op. Haar stem en allure zijn meermaals op het “Friends, Fools & Family” album van het Phatmark Collective te horen. Keep your eyes on Aminah!!
(Clip Release mid. Aug)
http://www.phatmark.be
Grafgravers: West-Vlaamse Boombap Rap Crew, belegerd door Mc’s Samoerai, RobinOed, Renegade, Connard, Vorre, Que & DJ King D! Na de release van de Woedn’t Echt Ep hebben deze jongens niet meer stil gezeten! Met tal van optredens, radiobezoeken en enkele nominaties op de Vlaamse Rap Awards 2012 gaan ze er het komende jaar weer stevig tegenaan! In deze cypher kan je genieten van enkele verses van Que, Connard & Vorre.
http://www.facebook.com/Grafgravers
Jayeness: Onder het motto “terug van nooit weggeweest” droppen Mc Jaja en Samoerai wederom enkele harde Engelstalige punchlines! Het duo bracht in 2011 hun EP “Back 2 the Basics” op de markt en is nu op volle toeren bezig aan een Album! Op de “Friends,fools & family tape kun je alvast enkele nieuwe tracks van Jayeness beluisteren.
https://www.facebook.com/Jayeness
___________________________________________________________________________________________________________ORILeave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.