DE BESTN VANT WESTN

Op 30 september ging Phatmark Collective opnieuw op zoek naar de beste freestyle battle rapper van West-Vlaanderen. De Magdalenazaal in Brugge was dit jaar de verbale arena van dienst waar 16 MC’s ten strijde trokken.

Vierde keer goede keer voor Siebrand, hij blies eerst Bentje, MC G’OW en Plovier omver, om vervolgens tegen Low G uit te komen in de finale. Daarmee kregen we een herhaling van de achtste finale van vorig jaar, maar dit keer was het de leermeester die het haalde van de leerling. Siebrand mag zich één jaar lang ‘De Bestn vant Westn’ noemen en gaat naar huis met de felbegeerde beker, €300 aan prijzengeld en goodies van onze sponsors.

Alle video’s komen begin volgend jaar online, volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven.

We willen graag onze partners en sponsors bedanken nl. Stad Brugge, Oh Snap Grfx, Brooklyn, Visdelicatessen Haddock, Fresh, The Cave, Sneakalicious & Stoned Skateboarding.

Meer info: www.debestnvantwestn.be


DBVW #3 (2016 De Kreun Kortrijk)
Op 19 november 2016 was De Kreun in Kortrijk het epi-centrum van de West-Vlaamse hiphop scène. Een grotere capaciteit en een steeds stijgend niveau van deelnemers maakten de avond opnieuw legendarisch. Nieuwkomer Low G kaapte de titel weg van publieksfavoriet Vorre en zet zo zijn stempel op de scene.

2015
DBVW #2 (21 november 2015, 4AD Diksmuide)
Op 21 november 2015 liep de 4AD in Diksmuide opnieuw vol voor de tweede editie. Vorre trok uiteindelijk aan het langste eind en mag zich zo een jaar lang de titel van “De Bestn vant Bestn” toeëigenen.

2014
DBVW #1 (2014 4AD Diksmuide)
Op 22 november 2014 vond de eerste editie plaats in de 4AD te Diksmuide. Mc Equal werd gekroond tot ‘De Bestn vant Westn’ nadat hij vier ronden op een rij de overmacht had op zijn tegenstanders. De toon van het (uitverkochte) event werd gezet.

Comments.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.