Grafgravers – VDL-016 (kortfilm)

[1_3]

[details_list]

[detail name=”Date”]22/02/2018[/detail]
[/details_list]

[cover]

[/1_3]

Grafgravers – VDL-016 van debuutplaat naar West-Vlaamse kortfilm

[2_3_last]

Op 22 februari stelden de Grafgravers met trots hun DIY kortfilm ‘VDL-016’ voor. Hoofdingrediënt van deze kortfilm is het debuutalbum van de groep: ‘Vo De Liefhebber’. Samen met het productieteam Vierwerk slaagden ze er in om drie mysterieuze muziekvideo’s in elkaar te puzzelen die uitmonden in één doordacht geheel, met het charmante West-Vlaanderen als decor. VDL-016’ is daarmee de allereerste kortfilm van een Vlaamse rapcrew. Geniet van dit DIY meesterwerkje en ervaar de liefde voor echte hiphop van op de eerste rij.
Video Credits:
Productie: Vierwerk / Concept: Grafgravers / Regie: Vorre & Connard / Lead camera: Jack Terrer / Camera assistenten: Zeno Dockx & Brecht De Greve / Montage & edit: Wouter Lierman (Oh Snap Grfx) / Prosthetics & Make-up: Tim Ost & Gregory Piretti (Von Sas & P) / Figuranten: Jack Terrer, Samoerai, Vorre, Connard, RobinOed, Que, DJ Grazzhoppa, Ben, Wim, Francis & Donat / Extra dank aan Schoenmakerij Josini, Haddock Visdelicatessen, Oh Snap Grfx, Jaja, Steven, DB, Huize Donat, De Terrer Familie, Krantenwinkel Skoebidoe, De Boswachter en Takeldienst.

Alle muziek in deze kortfim is afkomstig van het debuutalbum ‘Vo De Liefhebber’ door de Grafgravers. Koop het album op Dubbel Vinyl of op CD via de Online Phatmarket of digitaal via iTunes, Spotify , Google Play, Bandcamp


In deel één ‘Rapper Zonder Stem’ die in december 2016 reeds de toon zette van het album, wordt Langemark opgeschrikt door een meteorietinslag en zien we de Grafgravers – die als zichzelf figureren – de ontdekking doen van een eigenaardige buitenaardse vondst. Doordat de groep – met 5 rappers- bij de release koos voor een instrumentale eerste single werd al snel duidelijk dat producer ‘Jack Terrer’ een belangrijke rol zou spelen binnen het verhaal.

In mei 2017 volgde het tweede deel ‘Liefde Vo De Stiel’. Hierin krijgen we een unieke kijk in het leven van de rappers en hun dagelijkse bezigheden. Van schoenmaker en visverkoper tot muzikant en grafisch ontwerper, de Grafgravers zijn echte stielmannen. Een krantenkop op het einde van de tweede clip zorgt voor de duidelijke brug naar het eerste hoofdstuk. Al blijft het mysterie onveranderd beklijven wanneer de nietsvermoedende Gravers een onbekende indringer op hun privé domein waarnemen.

Pas nu, bij het derde en laatste deel ‘Olle Hens Aan Dek’ komt de kat op koord. We herbeleven het volledige verhaal uit een compleet ander perspectief en zien hoe de buitenaardse beatmaker de fel beheerde sleutel blijkt te zijn voor de kosmische sound doorheen de plaat. Ook de indringer uit het vorige hoofdstuk wordt onvermijdelijk gevat en dit laat zijn handlanger slechts één keuze…
[/2_3_last]