Friends, Fools & Family II (album)

[1_3]

MAIL[details_list]

[detail name=”Date”]29/08/2016[/detail]
[detail name=”Artists”][artists_names][/detail]

[/details_list]

[cover]

[nav]

[/1_3]

[2_3_last]

Phatmark Collective – Friends, Fools & Family II (album)

Met ‘Friends, Fools & Family 2’ (kortweg FFF2) leveren de jonge maar gedreven artiesten van Phatmark Collective een nieuw visitekaartje af en bewijzen ze nogmaals dat Hip Hop leeft in Vlaanderen! Traditiegetrouw bevat het album tracks van álle artiesten en crews binnen het veelzijdige collectief én werd er samengewerkt met enkele zeer interessante Friends. Dit goedgevuld en divers album van 21 tracks is ongetwijfeld een waardige opvolger op de eerste (gele) FFF CD, die uitkwam in 2013.

ORDER NOW! Bestel nu je fysieke exemplaar (CD) in onze Phatmarket of digitaal via iTunes, Spotify, Bandcamp, …

Beluister hieronder de album-snippet verzorgd door DJ Grazzhoppa:

14117784_1084051398316868_7422952408272110537_n

Liefhebbers van het hip hop genre kunnen genieten van tal van nieuwe nummers van hun favoriete rappers waaronder Vorre, Samoerai, MC Equal en tal van anderen. Laat je omverblazen door zangeres Aminah die met haar krachtige stem en catchy raps een zwoele wind blaast doorheen het album. Ook de Grafgravers en Jayeness namen tracks op speciaal voor de gelegenheid!

Als bonus werden enkele eerder uitgebrachte nummers, waaronder ‘Gaza Strookt Niet’ van Samoerai alsook een remix door Prisma, vereeuwigd met een ereplaats op het album.

Wat het album extra interessant maakt zijn de unieke samenwerkingen met bevriende artiesten. Zo laten niet minder dan MC’s Baadaasssss, Plukketuffer, Ozi-One, Xpans, Morsdood, Finez, Den Onbekenden Soldaat, Siebrand en Buttnwestn lyrisch het beste van zich horen. Daarnaast werden enkele tracks van de juiste vibes voorzien door beatbakkers Baadaasssss, Grazzhoppa, Finez, Prisma, Seize, M Padrum, 4th regiment. DJ’s Grazzhoppa en FLD zorgen voor een bijdrage behind the decks.

Eerder deze zomer werd de toon voor het album reeds gezet met de video voor ‘Follow The Sunshine’ van Jayeness en de anthem track ‘La Familia’.

Artwork by Oh Snap Grfx.


[/2_3_last]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.