Samoerai – Hagakure (album)

[1_3]

[details_list]

[detail name=”Date”]11/09/2019[/detail]
[detail name=”Artists”][artists_names][/detail]

[/details_list]

[cover]

[nav]

[/1_3]

Samoerai – Hagakure

[2_3_last]

De “Hagakure” wordt weleens het boek van de Samoerai genoemd. Het bestaat uit een collectie inzichten, aanwijzingen en richtlijnen waar de krijger zich door laat inspireren. Samoerai neemt de luisteraar mee op een auditieve rit doorheen de wijsheid van de oude meesters. Ervaringen worden gedeeld en gedachten worden blootgelegd. Zoals steeds legt Samoerai zijn eigen persoonlijkheid in de nummers waardoor het geheel voelbaar wordt.

Nummers als “Totale Overgave” en “De Latste Samoerai” geven duidelijk weer dat het rappen niet zomaar een bijkomstig iets is in de ogen van onze Verbale krijger. Dit gevoel van betrokkenheid is trouwens een rode draad doorheen dit verbaal schouwspel. Samoerai beschrijft de zaken vanuit zijn eigen perspectief en staat daarbij niet los van de geportretteerde realiteit. In nummers zoals “Panopticon”, “Amerikoans Fruit” en “Lat me nie klappen” wordt er geventileerd. Soms moet de nuance doorbroken worden. Soms moet men zeggen waarop het staat. Dit is eveneens het geval op de track “Klootzakken”. Op confronterende wijze laat Samoerai horen wat hij vindt van de hedendaagse maatschappij. Desalniettemin wordt het album afgesloten met een positieve noot wanneer een nummer als “Der is Hoop” het laatste woord voor zich neemt.

Beluister het ‘Hagakure’ album nu gratis via Youtube, Itunes, Spotify, Bandcamp,… .

Released op 11 september 2019, digitaal en fysiek op CD.

Teksten: Samoerai
Opnames: Samoerai @Boeshido
Productie: Samoerai
Mix: Samoerai
Beats: Samoerai (1,2,3,7,8), Beats & Breakfast (4), Hi-Def (5,6) Groene Viengers (9 + All beats on the remix album), Couchboy (10)
Album Illustrations: Midnight Mark
Design: Oh Snap Grfx

[/2_3_last]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.